Termeni si conditii

 

Bine ati venit pe inPaket.ro!

1. Informatii generale

Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de utilizare ale acestui site prezentate mai jos.

1.1. Accesul si vizitarea acestui site de catre dumneavoastra se supune Termenilor si conditiilor de utilizare, implica acceptul explicit al utilizatorilor cu privire la acestea si reprezinta intreaga intelegere (contractul) dintre parti.

1.2. inPaket International SRL, denumita generic in cele ce urmeaza inPaket, in calitate de autor, proprietar si administrator al site-ului www.inpaket.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Politica de confidentialitate, Politica cookies si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

1.3 Ne rezervam dreptul de a limita temporar accesul la anumite sectiuni ale site-ului atat pentru utlizatorii inregistrati cat si pentru vizitatori.

1.4 Folosirea serviciilor oferite de inPaket International SRL, inclusiv vizitarea ori inregistrarea prin intermediul site-ului www.inpaket.ro, implica acceptarea in totalitate si neconditionata a Termenilor si Conditiilor expusi mai jos. Prin urmare, se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor.

2. Statutul inPaket

2.1 www.inpaket.ro este o aplicatie moderna de transport prin intermediul careia persoanele juridice sau fizice care cauta solutii de transport intalnesc transportatori dispusi sa-si ofere serviciile. inPaket este un loc de intalnire neutru si nu furnizeaza servicii de transport , nu este o casa de expeditii si nu detine autovehicule destinate transportului de marfuri ori persoane.

2.2 inPaket nu se implica si nu intervine in tranzactiile incheiate de utilizatori, acestia din urma sunt liberi sa incheie tranzactii fara acordul sau participarea noastra. Utilizatorii sunt singurii care decid cand si cu cine sa colaboreze, costurile si absolut toate detaliile legate organizarea transporturilor.

2.3 Pentru fiecare tranzactie incheiata percepem o taxa care se deduce din oferta utilizatorilor care presteaza servicii de transport. Sumele incasate ne sunt necesare pentru a mentine si imbunatati continuu site-ul, si de asemenea, pentru a le conferi tuturor utilizatorilor un nivel foarte inalt de siguranta.

2.4 Utilizatorii care ofera servicii de transport parcurg un proces de verificare a unor documente insa nu garantam capacitatea si disponibilitatea acestora de a-si indeplini obligatiile. De asemenea, nu garantam capacitatea de plata a niciunui utilizator.

2.5 Toti utilizatorii trebuie sa fie de acord ca nu garantam intelegerile, acordurile si comunicarile realizate prin intermediul site-ului intre furnizorii de servicii de transport si utilizatorii care solicita aceste servicii. inPaket nu se implica in tranzactiile propriu-zise si nu are nici un control asupra ofertelor sau a informatiilor listate de utilizatori.

2.6 Incurajam utilizatorii sa ne aduca la cunostinta toate situatiile neconforme, tentativele de frauda,  inclusiv situatiile in care utilizatorii nu isi onoreaza promisiunile de plata. Ne rezervam dreptul de a monitoriza tranzactiile si de a lua masuri care sa limiteze fraudele.

3. Continutul si limitarea accesului

3.1 Toti utilizatorii site-ului www.inpaket.ro pot adauga continut si pot transmite atat catre inPaket cat si catre alti utilizatori ,comunicari, mesaje si comentarii, sugestii, informatii si intrebari, intr-un limbaj civilizat si doar daca subiectele nu sunt ilegale, amenintatoare, obscene, defaimatoare, nu afecteaza in niciun fel viata privata a altor persoane, nu contine virusi, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu serveste unor campanii de promovare independente de inPaket si nu sunt mesaje sau mail-uri timp spam.

3.2 Conturile utilizatorilor care se vor inregistra pe site-ul nostru folosindu-se de adrese false de e-mail sau de adrese apartinand altor persoane, vor fi suspendate sau eliminate. De asemenea, utilizatorii care vor transmite mesaje prin intermediul site-ului sau vor transmite comunicari pe orice cale in numele unei alte persoane fizice sau juridice, vor fi raportate autoritatilor. Nu ne asumam responsabilitatea si nu vom fi obligati la niciun fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de aceste tipuri de comunicari.

3.3 Utilizatorii care incarca sau afisaza imagini, materiale, texte sau documente pe siteul www.inpaket.ro (mai putin materiale care contin date cu caracter personal), isi asuma responsabilitatea pentru acestea si acorda inPaket dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a distribui, de a produce aceste continuturi prin orice mijloace.

3.4 Utilizatorii garanteaza ca au toate drepturile asupra continuturilor pe care le afiseaza sau le transmit pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosierea acestor continuturi, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.

3.5 Utilizatorilor nu le este permis sa incarce imagini, comentarii sau linkuri catre alte site-uri care contin date de contact. Orice abatere de la aceasta regula va fi sanctionata.

3.6 Ne rezervam dreptul de a restrictiona temporar sau definitiv si fara notificare, orice cont daca se constata ca utilizatorul a incalcat termenii si conditiile inPaket, daca ne-a creat prejudicii de orice natura sau daca a afectat sub orice forma dovedita legal sau nu, alti utilizatori ai site-ului www.inpaket.ro.

4. Inregistrarea utilizatorilor

4.1 Prestatorii de serivii de transport si utilizatorii care solicita aceste servicii au posibilitatea de a se inregistra 100% GTATUIT pe  www.inpaket.ro.

4.2 Utilizatorii trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani. inPaket  poate vinde sau incasa contravaloarea unor produse/servicii destinate minorilor doar daca sunt achizitionate de catre un adult. Daca sunteti minor si accesati acest site o puteti face doar daca sunteti sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

4.3 Utilizatorii sunt obligati ca pentru crearea unui cont pe www.inpaket.ro sa foloseasca o adresa de e-mail valida si sa introduca doar informatii conforme cu realitatea.

4.4 inPaket poate elimina conturile utilizatorilor sau poate restrictiona accesul la acestea in situatiile in care se constata ca informatiile introduse de acestia sunt false, sunt folosite in scopuri ilegale sau utilizeaza site-ul intr-un mod neconform cu uzantele normale.

4.5 Ne rezervam dreptul de a nu accepta inregistrarea anumitor utilizatori, fara o notificare in prealabil si din orice motiv.

4.6 Utilizatorii care creeaza conturi in numele unor firme, isi asuma aceasta responsabilitate si confirma ca au acordul firmelor pe care le reprezinta si autoritatea necesara de a desfasura activitati pe site-ul nostru.

5. Functionarea site-ului

5.1 Utilizatorii persoane fizice si juridice pot adauga cereri de transport (anunturi) care contin detaliile marfurilor ce doresc a fi transportate iar utilizatorii care presteaza servicii de transport adauga oferte prin intermediul unui sistem automat de licitare inversa. Doar prestatorii de servicii verificati de reprezentantii inPaket au posibilitatea de a lista oferte.

5.2 In functie de preferinte, utilizatorii au posibilitatea de a opta pentru a fi notificati pe e-mail de fiecare data cand apar noutati sau schimbari in legatura cu anunturile sau ofertele pe care le adauga pe site.

5.3 Atat utilizatorii care cauta solutii de transport cat si cei care presteaza aceste servicii, au la dispozitie o serie de instrumente care ii ajuta sa isi gestioneze eficient toate activitatile desfasurate pe site.

5.4 Prestatorii de servicii de transport au posibilitatea de a lista oferte cu tarife fixe sau oferte dinamice - „Licitare Inversa”.

Sistemul de „Licitare inversa” functioneaza dupa principiul descris mai jos:

1. Transportatorul 1 adauga in cadrul unui anunt o oferta compusa din doua sume: o suma mai mare decat suma pe care in mod obisnuit ar accepta-o pentru a efectua un transport si o suma minima pentru care ar accepta efectuarea respectivului transport (ambele sume vor contine toate taxele, inclusiv TVA);
2. Sistemul afiseaza in cadrul anuntului doar suma maxima introdusa de Transportatorul 1;
3. Un alt transportator, Transportatorul 2,  adauga o oferta situata intre suma maxima si cea minima introduse de Transportatorul 1;
4. Sistemul detecteaza oferta Transportatorului 2 si reduce automat oferta Transportatorului 1 sub nivelul ofertei introduse de Transportatorul 2;
5. In cadrul anuntului public va aparea oferta Transportatorului 1 si 2 iar cea mai buna oferta va fi a Transportatorului 1;
6. Sistemul liciteaza de fiecare data cand alti transportatori adauga oferte si doar cand detecteaza ca oferta Transportatorului 1 nu mai este competitiva;
7. Sistemul liciteaza automat de fiecare data cand este nevoie insa doar pana la atingerea pragului minim setat de Transporatori;
8. Daca niciun transportator nu adauga oferte in cadrul anuntului in care a licitat Transportatorul 1, sistemul nu va modifica oferta acestuia iar permanent va fi afisata suma maxima licitata de acesta.

5.5 Licitatiile se pot incheia la orice suma intre suma maxima si cea minima. Clientul (cel care a adaugat cererea de transport) este responsabil si poate decide in orice moment sa incheie licitatia si sa aleaga serviciile unui transportator. Utilizatorii inteleg si sunt de acord ca inPaket nu are nicio responsabilitate sau control asupra sumelor cu care se incheie licitatiile sau a momentului in care acestea se incheie.

5.6 Responsabilitatea privind ofertele introduse de prestatorii de servicii de transport apartine in totalitate acestora. Acestia inteleg si sunt de acord ca ofertele pe care le publica trebuie sa fie reale, iar atunci cand castiga licitatii trebuie sa presteze serviciile pentru care au fost solicitati la tarifele pe care le-au mentionat in oferte, mai putin comisioanele inPaket deduse din ofertele lor.

5.7 Prestatorii de servicii de transport inteleg si sunt de acord ca, din totalul sumelor cu care se incheie licitatiile, se deduc comisioanele inPaket si ca, atunci cand publica oferte, trebuie sa ia in calcul si aceste taxe.

5.8 Prestatorii de servicii de transport au la dispozitie si sistemele de Rute si de cautare de cereri de transport de-a lungul unor Rute. Prin intermediul acestor instrumente prestatorii de servicii de transport au posibilitatea de a identifica cereri de transport care se potrivesc cu intinerariile si criteriile lor.

5.9 Sistemul avansat de Rute si cautare de-a lungul unei Rute, ii ajuta pe prestatorii de servicii de transport sa-si mareasca profiturile si sa reduca situatiile in care camioanele sunt partial incarcate sau goale pe cursele de tur sau retur.

5.10 In functie de activitati si preferinte, prestatorii de servicii de transport pot adauga una sau mai multe Rute in panourile lor de control urmand ca sistemul inPaket sa-i notifice pe e-mail de fiecare data cand sunt listate cereri de transport care intrunesc criteriile selectate de prestatorii de servicii de transport. 

5.11 Rutele adaugate de prestatorii de servicii de transport sunt publice iar cei care cauta solutii de transport au posibilitatea de a le vizualiza si de a-i contacta pe acestia.

5.12 La final, dupa ce utilizatorul alege serviciile unui transportator si confirma tranzactia cu acesta, sistemul furnizeaza celor doua parti datele de contact pentru ca acestia sa poata stabili detaliile legate de transport.

5.13 Nu ne asumam nicio responsabilitate si nu garantam corectitudinea informatiilor introduse de utilizatori pe site-ul www.inpaket.ro, si de asemenea, nu garantam licentele, autorizatiile si bonitatea acestora. 

6. Utilizatori

6.1 Solicitant servicii de transport  -  Client

6.1.1 Utilizatorii persoanele fizice sau juridice (clienti) au posibilitatea de a lista GRATUIT cereri de transport cu scopul de a obtine oferte din partea prestatorilor de servicii de transport. In functie de oferte primite si reputatia transportatorilor, utilizatorii care solicita servicii de transport  decid sa incheie colaborari cu transportatorii carora le-au acceptat ofertele cu exceptia cazurilor in care tranzactiile sau marfurile nu pot fi transportate sau sunt interzise prin lege.

6.1.2 Prin acceptarea ofertelor listate de prestatorii de servicii de transport declarati ca sunteti de acord cu conditiile incluse in detaliile ofertelor, atat timp cat aceste conditii nu incalca acest termenii si conditiile noastre si totodata sunt perfect legale.
Dupa acceptarea ofertelor, in general, tranzactiile nu pot fi anulate cu exceptia cazurilor in care:
a) Prestatorul de servicii de transport schimba semnificativ conditiile ofertei dupa ce aceasta a fost acceptata;
b) Apar erori de tipar care nu au pot fi detectate;
c) Prestatorul de servicii de transport nu poate face dovada asupra identitatii, acreditarilor, licentelor sau nu are dreptul legal de a-si duce la indeplinire obligatiile;
d) Utilizatorul se afla in incapacitatea de a mai preda marfurile;
e) Cel care a solicitat serviciile de transport modfica greutatea ori cantitatea marfurilor, schimba locurile de incarcare sau descarcare sau ora si data de incarcare.

6.1.3 Prestatorul de servicii de transport  are dreptul de a inspecta marfa si modul in care este ambalata inainte de  incarcare si de a refuza sa transporte orice bunuri interzise de lege sau care nu sunt corect ambalate. Utilizatorii au dreptul de stabili daca o marfa poate fi transportata atat inainte cat si dupa incheierea licitatiilor.

6.1.4 Prestatorii de servicii de transport sunt obligati sa treaca printr-un proces de verificare documente. Doar dupa ce aceasta procedura este validata acestia au dreptul de a adauga oferte. Reprezentantii inPaket verifica documentele insa nu garantam veridicitatea lor si/sau identitatea prestatorilor de servicii de transport.

6.1.5 Incurajam utilizatorii sa faca verifice suplimentar, de cate ori este nevoie, documentele prestatorilor de servicii de transport pentru a se asigura ca marfurile vor fi ridicate si livrate in cele mai bune conditii. Utilizatorii declara ca sunt de acord sa respecte toate legile si reglementarile referitoare tranzactiile efectuate prin intermediul site-ului www.inpaket.ro.

6.1.6 Sunteti indreptatiti si este recomandat sa solicitati prestatorilor de servicii de transport orice documente justificative inainte ca acestia sa inceapa sa inceapa prestarea serviciilor pentru care i-ati solicitat.

6.2 Prestator servicii de transport – Transportator

6.2.1 Prestatorii de servicii de transport (Transportatorii) sunt persoanele fizice sau juridice care ofera  servicii de transport.  Acestia sunt raspunzatori si trebuie sa indeplineasca conditiile legale care sa le permita sa efectueze transporturi de marfuri sau persoane pe teritoriul tarii noastre sau pe teritoriile altor tari.

6.2.2 Prestatorii de servicii de transport sunt de acord ca este obligatia lor exclusiva de a respecta legile, regulile si regulamentele care se pot aplica inclusiv reglementarile locale, nationale si europene de acordare a licentelor. La solicitarea noastra sau a utilizatorilor (clientii), prestatorii de servicii de transport sunt obligati sa descrie ofertele si toti termenii si conditiile serviciilor pe care le ofera.

6.2.3 Prestatorii de servicii de transport sunt de acord ca este obligatoriu sa aduca la cunostinta utilizatorilor toate detaliile ofertelor, serviciilor oferite, politicilor si procedurilor pentru ca acestia sa poata lua decizii in totala cunostinta de cauza.

6.2.4 Prestatorii de servicii de transport sunt obligati sa prezente utilizatorilor procedurile si tarifele percepute, inclusiv, dar fara a se limita la taxe si/sau alte servicii taxabile.

6.2.5 In cazul in care prestatorii de servicii de transport solicita nejustificat utilizatorilor, taxe suplimentare dupa ce acestia le-au acceptat si confirmat ofertele, ne rezervam dreptul de a suspenda imediat conturile celor care au incalcat aceasta regula. Ofertele prestatorilor de servicii de transport trebuie sa contina TVA, inclusiv informatii reale si relevante despre serviciile oferite.

6.2.6 Daca utilizatorii accepta ofertele prestatorilor de servicii de transport, acestia din urma sunt obligati sa-si respecte angajamentele luate si sa duca la indeplinire serviciile pentru care au fost solicitati. Prestatorii de servicii de transport au posibilitatea de a modifica sau de a elimina ofertele pe tot parcursul licitatiilor insa nu si dupa ce acestea se incheie. In cazul in care prestatorii de servicii nu onoreaza ofertele dupa ce acestea au fost acceptate si confirmate de catre utilizatori, ne rezervam dreptul de a lua masuri care pot consta in: avertismente, supendarea temporara sau definitiva a conturilor ori plata unor taxe egale cu sumele achitate in avans de catre utilizatorii ale caror oferte le-au refuzat.

6.2.7 Atunci cand un utilizator accepta si confirma oferta unui prestator de servicii de transport, acesta din urma are obligatia de a-si actualiza toate ofertele pe care le-a adaugat pe site astfel incat, in timp ce executa transportul pentru utilizatorul care i-a acceptat primul o oferta, sa se asigure ca va avea disponibilitatea de a onora si alte comenzi in situatiile in care va mai castiga si alte licitatii.

6.2.8 Dupa ce castiga o licitatie, prestatorul de servicii de transport, daca este cazul, are posibilitatea sa suspende temporar sau sa elimine celealte oferte pe care le-a mai listat si pe care considera ca nu le mai poate onora. Ofertele pot fi eliminate sau suspendate doar daca acestea sunt inca active iar utilizatorii nu au ales inca un transportator.

7. Obligatiile utilizatorilor

7.1 Prestatorii de servicii de transport sunt obligati:
a) Sa completeze si sa incarce pe site informatii reale, corecte si complete;
b) Sa respecte angajamentele luate fata de ceilalti utilizatori;
c) Sa respecte termenii si conditiile inPaket, politica de confidentialitate si politica cookies;
d) Sa onoreze tranzactiile incheiate cu utilizatorii;
e) Sa includa toate taxele, inclusiv TVA, in ofertele pe care le adauga pe site (mai putin taxele aferente formalitatilor vamale de import sau export);
f)  Sa nu insereze date de contact pe site decat in locurile dedicate acestor informatii;
g) Sa nu creeze conturi false si sa nu manipuleze rezultatele licitatiilor;
h) Sa se informeze si sa solicite utilizatorilor informatii inainte de a adauga oferte;
i)  Sa respecte legile;

7.2 Utilizatorii care solicita servicii de transport sunt obligati:
a) Sa completeze si sa incarce pe site informatii reale, corecte si complete;
b) Sa respecte angajamentele luate fata de prestatorii de servicii de transport;
c) Sa respecte termenii si conditiile inPaket, politica de confidentialitate si politica cookies;
d) Sa nu insereze date de contact pe site decat in locurile dedicate acestor informatii;
e) Sa nu ceeze conturi false si sa nu manipuleze rezultatele licitatiilor;
f)  Sa se informeze si sa solicite prestatorilor de servicii de transport informatii inainte de a le accepta ofertele;
g) Sa nu listeze marfuri care prin natura lor incalca legile;
h) Sa acorde calificative prestatorilor de servicii de transport la finalul tranzactiilor;
i)  Sa respecte legile;

8. Verificarea transportatorilor

8.1 Prestatorii de servicii de transport au posibilitatea de a adauga oferte doar dupa ce parcurg un proces de verificare care consta in completarea unor informatii si incarcarea pe site a unor documente in vederea validarii lor de catre reprezentantii inPaket. Datele din documentele transmise trebuie sa coincida cu informatiile completate in sectiunea in „CONT”.

8.2 Operatiunea de validare a conturilor prestatorilor de servicii de transport este efectuata de catre reprezentantii inPaket iar activarea conturilor se face doar daca sunt indeplinite conditiile.

8.3 Prestatorii de servicii de transport au posibilitatea de a afisa in profilurile publice tipul de asigurari si valoarea acoperita de acestea, doar dupa ce sunt validate de catre reprezentantii inPaket. Imaginile asigurarilor trebuie incarcate in sectiunea AUTORIZARE iar dupa ce sunt verificate, in sectiunea CONT se activeza campul de completare a valorii asigurate. Dupa ce sunt parcurse aceste etape, informatiile vor deveni publice in profilurile prestatorilor de servicii de transport.

8.4 Optional, prestatorii de servicii de transport pot transmite catre inPaket in vederea validarii si alte documente. Fiecare document verificat va fi evidentiat in profilurile lor publice sub forma unor ecusone (firma verificata, transportator profesionist de marfuri sau persoane, etc.).

8.5 Nu ne asumam raspunderea pentru autenticitatea documentelor pe care prestatorii de servicii le supun verificarilor. Utilizatorii care solicita serviciile prestatorilor de servicii de transport au dreptul de a le solicita acestora, pe tot parcursul colaborarii, documente justificative precum: licentele si autorizatiile de transport, asigurari, acte de identitate, etc.

9. Calificativele

9.1 Calificativele au rolul de a conferi incredere si de a asigura transparenta tranzactiilor derulate intre utilizatori care nu se cunosc. Reputatia si calificativele sunt extrem de importante atunci cand doua persoane sau firme decid sa incepa o colaborare.

9.2 Dupa incheierea tranzactiilor dintre transportatori si utilizatorii care le-au solicitat serviciile, acestia din urma au obligatia de a acorda calficative prestatorilor de servicii de transport la finalul colaborarilor (dupa executarea transporturilor).

9.3 Recomandam tuturor utilizatorilor sa verifice profilurile publice ale prestatorilor de servicii de transport, inainte de a incheia tranzactii cu acestia, pentru a le evalua activitatea si pentru a fi siguri ca vor beneficia de servicii sigure de transport. De asemenea, recomandam prestatorilor de servicii de transport sa verifice informatiile din profilurile publice ale clientilor inainte de a adauga oferte.

9.4 Profilurile publice ale transportatorilor contin date referitoare la istoricul tranzactiilor, calficativele obtinute, licentele, asigurarile, parcul auto sau atestatele pe care acestia le detin.

9.5 Calificativele reflecta si definesc seriozitatea si profesionalismul utilizatorilor si sunt sunt acordate de cei care solicita servicii de transport dupa ce prestatorii de servicii de transport isi duc la indeplinire sarcinele pentru care au fost selectati. Calificativele influenteaza feedback-ul general al transportatorilor si implicit parerile altor utilizatori care le viziteaza profilurile.

9.6 Calificativul general, transporturi „finalizate cu succes”, este listat in profilul public al prestatorilor de servicii de transport si reflecta, sub forma de procente, reputatia acumulata in urma calificativelor primite de-a lungul timpului.

9.7 Modul de calcul: Foarte multumit + 1 punct, Multumit + 1 punct, Neutru  0 puncte, Nemultumit – 1 punct, Foarte nemultumit – 1 punct. Calificativele neutre nu influenteaza calificativul general.

9.8 Este interzisa orice actiune de manipulare a sistemului de calificative prin orice modalitate, inclusiv prin crearea de conturi false cu intentia de a genera calificative pozitive sau negative pentru alte conturi de pe site. Sistemul detecteaza astfel de interventii iar atunci cand se constata ca aceasta regula a fost incalcata, ne rezervam dreptul de a suspenda temporar sau definitiv conturile utilizatorilor implicati.

9.9 Fara nicio notificare, ne rezervam dreptul de a modifica sau de a elimina oricand calificativele si comentariile insotite de acestea.

9.10 Prestatorilor de servicii de transport le este interzis sa ameninte, sa restrictioneze sau sa limiteze drepturile  utilizatorilor cu scopul de a influenta tipul calificativelor acordate de acestia. Orice abatere de la aceasta regula va fi analizata de catre reprezentantii inPaket si poate conduce la suspendarea sau eliminarea definitiva a conturilor celor implicati.

9.11 Comentariile ce insotesc calificativele trebuie sa fie bazate pe intamplari reale si sa contina un limbaj adecvat.

9.12 Suplimentar, in functie de numarul transporturilor efectuate cu succes, prestatorii de servicii de transport obtin medalii care au rolul de a evidentia experienta dobandita si serviciile prestate de acestia de-a lungul timpului prin intermediul site-ului www.inpaket.ro.  

9.13 Sistemul inPaket calculeaza si acorda automat diverse medalii in functie de mai multi parametrii:

- Intre 15 si 30 transporturi – medalie gri tip I
- Intre 31 si 60 transporturi – medalie albastra tip II
- Intre 61 si 100 transporturi – medalie roz tip III
- Intre 101 si 200 transporturi – medalie verde tip IV
- Intre 201 si 400 transporturi – medalie rosie tip V
- Intre 401 si 700 transporturi – medalie galbena tip VI
- Peste 701 + transporturi – medalie portoclaie tip VII

10. Ambalarea si livrarea

10.1 Ambalajul este obiectul destinat sa inveleasca sau sa contina temporar un produs sau un ansamblu de produse pe parcursul manevrarii, transportului, depozitarii sau prezentarii, in vederea protejarii acestora sau facilitarii acestor operatii.

10.2 Responsabilitatea privind ambalarea si etichetarea corecta a marfurilor apartine in totalitate celui care le expediaza. Prestatorul de servicii de transport are dreptul de a inspecta marfurile si de refuza ridicarea acestora daca nu sunt corect ambalate, si de asemenea, poate accepta sa le transporte insa numai daca impreuna cu utilizatorul care i-a solicitat serviciile, isi asuma raspunderea pentru eventualele pagube si deteriorari.

10.3 Prestatorul de servicii de transport are obligatia de a depune toate eforturile si de a respecta termenele de livrare stabilite cu utilizatorul care i-a solicitat serviciile si, de asemenea, are obligatia de a-l informa pe acesta in situatiile in care din diverse motive pot aparea intarzieri.

10.4 Utilizatorul care solicita serviciile unui prestator de servicii de transport trebuie sa pregateasca marfurile si sa le predea prestatorului de servicii de transport la data stabilita cu acesta. Daca pe parcurs intervin modificari precum cantitatea, greutatea, locurile de ridicare sau livrare, utilizatorul are obligatia de a aduce la cunostinta transportatorului aceste informatii.

10.5 Raspunderea privind situatiile si neconformitatile aparute dupa incheierea tranzactiilor si pe parcursul executarii transporturilor, apartine in totalitate utilizatorilor; orice situatii aparute in afara site-ului nu pot fi controlate si depasesc aria de responsabilitate a inPaket. Utilizatorii sunt de acord ca inPaket nu poate fi tinut responsabil pentru litigiile si pagubele directe sau indirecte produse sau aparute intre acestia inainte sau dupa incheierea tranzactiilor. 

11. Drepturi de proprietate intelectuala

11.1 Continutul site-ului si tot ceea ce cuprinde acesta, incluzind fara limitare toate textele si imaginile, grafica,scripturile, marcile, patentele care sunt in proprietatea si sub dreptul de autor (copyright) al inPaket, sau al altora cu toate drepturile rezervate, cu exceptia cazului in care nu este altfel specificat. Orice continut care consta intr-o marca, logo, sau marca de serviciu reprezinta marca inregistrata si neinregistrata a inPaket sau a altora.
11.2 Este strict interzisa utilizarea oricarui continut, cu exceptia celor prevazute in termenii si conditiile de utilizare, fara permisiunea in scris a proprietarului continutului. De asemenea, va informam ca inPaket isi va asigura si impune in mod hotarat recunoasterea drepturilor de proprietate intelectuala in conformitate cu legile in vigoare.
11.3 Aveti posibilitatea de a extrage, descarca si tipari materiale de pe site-ul www.inpaket.ro doar daca:
a) le utililizati in scop personal;
b) nu le aduceti modificari;
c) indicati permanent sursa;

11.4 Este interzisa utilizarea fara acordul nostru ferm a materialelor extrase de pe site-ul www.inpaket.ro in scopuri comerciale sau in alte scopuri care ne-ar putea afecta activitatile sau imaginea.

11.5 Orice incalcare a drepturilor noastre  de proprietate intelectuala va fi analizata urmand a fi solutionata prin actionarea in judecata a celor care ne-au incalcat aceste drepturi.

12. Costuri

         IMPORTANT:

In momentul de fata utilizarea serviciilor site-ului www.inpaket.ro este 100% GRATUITA, mai putin optiunea „Anunturi Premium”;

Clauzele cu privire la taxarea serviciilor inPaket nu se aplica in perioada promotionala;

In perioada promotionala nu sunt inculse si prestatiile transportatorilor;

Data la care vom introduce un sistem de taxare va fi publicata pe site;

12.1 Toti utilizatorii au posibilitatea de a se inregistra 100% GRATUIT pe  www.inpaket.ro.

12.2 Atunci cand utilizatorul care a listat o cerere de transport hotaraste sa aleaga serviciile unui transportator, este necesar sa confirme si sa securizeze tranzactia achitand un mic avans catre inPaket care se deduce din oferta transportatorului, urmand ca acestuia din urma sa-i achite diferenta in conditiile pe care le-au stabilit (numerar, la termen, OP, BO, etc), prin intermediul sistemului de mesagerie din cadrul site-ului.

12.3 Avansul este retinut din suma licitata de transportator si este achitat de utilizatorul care i-a solicitat serviciile. Asadar utilizarea site-ului este si va ramane gratuita pentru cei care solicita servicii de transport.

12.4 Pentru a  simplifica operatiunile contabile, avansul dedus din suma licitata de transportator este achitat de cel care i-a solicitat serviciile iar aceasta suma reprezinta taxa transportatorilor pentru utilizarea serviciilor site-ului.

12.5 Utilizatorii persoane fizice care solicita servicii de transport prin intermediul www.inpaket.ro au posibilitatea de a achita avansul cu cardul bancar in conditii maxime de siguranta.

12.6 Utilizatorii persoane juridice care solicita servicii de transport au posibilitatea de a achita avansul atat cu cardul bancar dar si prin transfer bancar. In cazul platilor prin transfer bancar, confirmarea tranzactiei se face dupa ce procesatorul de plati ne confirma viramentul.

12.7 Suplimentar, utilizatorii persoane juridice care solicita servicii de transport au la dispozitie si un sistem tip abonament „Pachete licitatii”. Pachetele de licitatii pot fi achizitionate prin transfer bancar iar activarea acestora se face in momentul in care primim confirmarea efectuarii platii din partea procesatorului de plati (maxim 2 zile lucratoare). Sistemul de confirmare a tranzactiilor este similar cu sistemul de confirmare cu cardul bancar insa este mai avantajos pentru persoanele juridice deoarece nu mai este necesara utilizarea cardului bancar pentru a valida tranzactiile dar si pentru ca nu va mai fi luata in considerare valoarea avansului. Indiferent de cuantumul avansului afisat, sistemul va deduce aceasta suma din Pachetul de licitatii achizitionat fara a se lua in calcul valoarea. Asadar, suma care ar fi fost necesar sa fie achitata in avans, indiferent de valoare, se va deduce din “Pachetul de licitatii”, din acesta scazand doar numarul de tranzactii disponibile.

12.8 Utilizatorii care au listat anunturi au oricand posibilitatea de a activa optiunea „Anunt Premium”. Prin intermediul acestei optiuni anunturile apar evidentiate in primele 3 randuri din pagina „Cauta Anunturi”pana la incheierea tranzactiilor sau pana la momentul in care utilizatorii elimina aceste anunturi. Ordinea de afisare a anuturilor Premium este aleatoare. inPaket nu garanteaza si nu isi asuma responsabilitatea pentru rezultatele obtinute in urma activarii anunturilor Premium.  

12.9 Sumele care le revin prestatorilor de servicii de transport pentru indeplinirea obligatiilor fata de utilizatorii care le-au solicitat serviciile (mai putin avansul achitat catre inPaket), trebuie sa contina toate taxele (mai putin taxele vamale) si sunt incasate de acestia la termenul si in conditiile pe care le-au stabilit cu cei care le-au solicitat serviciile, dupa validarea tranzactiei pe site.

12.10 inPaket nu are nicio responsabilitate sau control asupra incasarilor sumelor aferente pentru prestatiile transportatorilor si nu poate fi tinuta raspunzatoare pentru eventualele litigii aparute intre utilizatori.

12.11 Termenele, modalitatile si instrumentele de plata sunt detalii ce se stabilesc strict de catre utilizatori, inainte sau dupa incheierea tranzactiilor. inPaket nu are nicio implicare si nu isi asuma nicio responsabilitate referitoare la conditiile si termenele de plata stabilite intre utilizatori pentru prestarea serviciilor de transport.  

12.12 Ne rezervam dreptul de a lua masuri ferme si de a sanctiona si taxa prestatorii de servicii de transport daca se constata ca acestia solicita nejustificat utilizatorilor sume suplimentare de bani fata de cele afisate la incheierea tranzactiilor (incheierea licitatiilor).

12.13 Prestatorii de servicii de transport au dreptul de a solicita utilizatorilor cu care au incheiat tranzactii si alte sume, doar in situatiile in care acestia din urma au cerinte suplimentare pe care nu le-au listat in anunturi sau in mesajele pe care le-au schimbat cu prestatorii de servicii de transport (modifica greutatea sau cantitatea marfurilor, locurile de incarcare si/sau descarcare, personal suplimentar la incarcare sau descarcare, etc).

13. Dreptul de retragere

13.1 Responsabilitatea privind incheierea intelegerilor dintre utilizatori prin intermediul www.inpaket.ro apartine in totalitate acestora. inPaket nu are nicio responsabilitate sau implicare in luarea acestor decizii.

13.2 Daca utilizatorii care au listat cereri de transport confirma tranzactiile si achita avansul iar prestatorii de servicii de transport nu isi executa obligatiile, aceste situatii vor fi analizate de catre reprezentantii inPaket urmand ca in functie de rezultat sa fie luate unele masuri, fara a ne limita doar la cele enumerate mai jos:

a) eliminarea sau activarea anunturilor in cauza;
b) suspendarea temporara sau definitiva a conturilor prestatorilor de servicii de transport;
c) acordarea dreptului utilizatorilor care solicita servicii de transport de a confirma GRATUIT tranzactii cu alti prestatori de transport;
d) taxarea prestatorilor de servicii de transport atunci cand se constata ca in mod repetat nu isi respecta angajamentele fata de utilizatorii care le solicita serviciile;

13.3 Daca doi utilizatori (transportator si client) decid sa stabileasca o colaborare insa inainte ca transportul sa fie efectuat unul dintre utilizatori anuleaza intelegerea, le recomandam acestora sa incerce pe toate caile amiabile si rezonabile sa stabilieasca de comun acord o varianta care sa aiba ca rezultat indeplinirea obligatiilor si efectuarea transportului, la data stabilita sau la alta data. Daca nu se ajunge la o intelegere, le recomandam utilizatorilor care au achitat sume in avans, sa ne transmita o cerere de rambursare in termen de 14 zile de la efectuarea platii. Solicitarile de rambursare trebuie transmise prin intermediul formularului aflat pe site in sectiunea CONTACT.

13.4 Utilizatorii au dreptul de a solicita rambursarea avansului doar inainte ca prestatorii de servicii de transport sa inceapa executarea obligatiilor. In schimbul rambursarilor sumelor solicitate de utilizatori, dupa caz, le putem oferi acestora posibilitatea de a alege un alt prestator de servicii de transport fara a mai fi necesar sa achite sume in avans pentru a confirma tranzactiile, indiferent daca valoarea avansului este diferita. Aceasta varianta nu este obligatorie si nu exclude dreptul utilizatorilor de a le fi rambursate sumele achitate in avans catre inPaket.        

13.5 In termen de 14 zile de la transmiterea cererii de rambursare ne obligam sa restituim sumele aferente catre utilizator, in contul din care a fost efectuata plata.Ne rezervam dreptul de nu mai lua in considerare cererile de rambursare transmise dupa acest interval.

13.6 In cazul utilizatorilor persoane  juridice, ne rezervam dreptul de a trata solicitarile de rambursare ale acestora si dupa alte criterii si metode, fara a ne limita doar la procedurile si cazurile enumerate in prezentul capitol.

13.7 Tratam cu maxima atentie toate sesizarile si solicitarile de rambursare si ne rezervam dreptul de a suspenda temporar sau definitiv conturile utilizatorilor care in mod repetat abuzeaza de procedura de rambursare.

13.8 In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, utilizatorii site-ului www.inpaket.ro au urmatoarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractele incheiate la distanta:
a) Utilizatorul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care a achitat avansul si a confirmat oferta transportatorului.
b) inPaket va rambursa utilizatorului sumele achitate in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre utilizator catre inPaket in ceea ce priveste decizia de retragere din contract.

13.9 Conform legii sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract urmatoarele:
a) contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al utilizatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre transportator;
b) furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care inPaket sau utilizatorul care presteaza servicii de transport nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
c) prestarea de servicii de cazare, pentru alt scop decat cel rezidential, transport de marfuri, inchiriere de masini, catering sau serviciile privind activitatile de agrement, in cazul in care contractul prevede o data sau o perioada de executare specifica;
d) contractele incheiate in cadrul unei licitatii;

Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

14. Restrictii

14.1 Pe site-ul www.inpaket.ro pot fi adaugate cereri de transport pentru o gama foarte variata de marfuri insa este interzisa adaugarea de marfuri al caror transport este interzis prin dispozitii legale: droguri, arme, munitii, substante chimice periculoase sau orice alte marfuri interzise de lege.
14.2 Nu pot fi adaugate cereri de transport pentru marfuri care prin natura lor sau prin modul in care sunt ambalate, pot pricinui pagube persoanelor sau mediului inconjurator.
14.3 Nu pot fi listate anunturi pentru marfuri care prezinta inscriptii ce contravin ordinii publice sau bunelor moravuri.
14.4 Este interzisa utilizarea site-ului www.inpaket.ro in scopuri frauduloase care incalca legilei tarii noastre sau ale altor tari.
14.5 Utilizatorii site-ului sunt pe deplin raspunzatori pentru tranzactiile pe care le incheie si pentru legalitatea marfurilor sau a transporturilor pe care le efectueaza.
14.6 Utilizatorilor le este interzis, sub orice forma, sa adauge date de contact in comunicarile si mesajele pe care le schimba cu ceilalti utilizatori in scopul de a incheia tranzactii in afara site-ului.
14.7 Este interzisa adaugarea de poze, texte sau link-uri catre alte site-uri care contin date de contact sau care pot da indicii celorlalti utilizatori despre modul sau locul din care ar putea obtine date de contact.

15. Rezilierea

15.1 In cazul incalcarii prevederilor din prezentii termeni si conditii sau cand exista indicii sau repere privind incalcarea prevederilor, inPaket  isi rezerva dreptul de a aplica, in orice mod, potrivit propriei sale optiuni discretionare sau la cererea oricarei autoritati, fara a fi obligat sa justifice in vreun mod actiunea, fara a fi obligat sa indeplineasca alta formalitate si fara a fi tinut sa justifice motivele, oricare ar fi masurile luate fata de utilizatorii care incalca prevederile prezentelor conditii.

15.2 Ne rezervam dreptul de a analiza situatiile in care utilizatorii au incalcat prezentii termeni si conditii si de a lua decizii si masuri dupa regulile si criteriile noastre, fara a ne limita doar la cele enumerate mai jos:
a) eliminarea definitiva a conturilor fara posibilitatea de reinregistrare;
b) divulgarea de informatii la solicitarea autoritatilor competente;
c) eliminarea de texte, imagini sau oferte;
d) suspendarea temporara;
e) plata unor taxe sau despagubiri;
f) avertismente scrise;
g) actiuni in justitie;

16. Exonerarea de raspundere

16.1 inPaket nu poate garanta 100% ca serverele pe care care este gazduit site-ul www.inpaket.ro, notificarilile transmise pe e-mail, nu contin virusi sau alte componente informatice cu potential daunator, erori, defectiuni, itreruperi sau intarzieri in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari.

16.2 Nu ne asumam responsabilitatea pentru serviciile de transport prestate de utilizatori, informatiile, documentele, descrierile si continutul anunturilor adaugate  pe site-ul www.inpaket.ro si pentru erorile sau omisiunile generate acestia.

16.3 Utilizatorul foloseste site-ul www.inpaket.ro pe proprie raspundere, inPaket fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea/vizitatea site-ului sau ca urmare a utilizarii materialelor sau a informatiilor de pe site.

16.4 Continutul mesajelor schimbate intre utilizatori in cadrul anunturilor sau a forumului sunt asumate in intregime de autorii respectivelor mesaje si nu implica resposabilitatea inPaket. Ne rezervam dreptul de a modera mesajele publicate de utilizatori pe site-ul www.inpaket.ro.

16.5 Nu ne asumam resposabilitatea pentru situatiile in care din cauza unor defectiuni tehnice, sistemul afisaza alte oferte sau comisioane fata de cele reale. Ne rezervam dreptul de a suspenda sau de a anula tranzactiile care din cauza unor erori tehnice au generat comisioane, tarife, sau oferte eronate.

16.6 Orice link-uri incorporate pe www.inpkaet.ro catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar inPaket nu poate fi tinuta raspunzatoare si nu isi asuma responsabilitatatea pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

16.7 Site-ul este permanent actualizat si imbunatatit iar continutul poate suferi modificari oricand. Interventiile noastre asupra site-ului www.inpaket.ro pot produce intreruperi de scurta sau lunga durata.Nu ne asumam resposabilitatea pentru niciun material sau informatie pierdute ca urmare a acestor interventii.

16.8 Nu garantam accesul sigur, continuu si neintrerupt la serviciile noastre. Operarea pe internet poate sa fie influentata de numerosi factori aflati in afara controlului nostru.

16.9 Nu oferim nicio garantie referitoare la vreun utilizator al serviciilor noastre si la actiunile acestora.

16.10 Informatiile generate de harti sau sunt strict informative si nu garantam exactitatea datelor generate de acestea.

17. Clauze finale

17.1 Utilizatorii accepta in mod expres ca simpla utilizare sau accesare a serviciilor noastre sau a oricaruia dintre componentele acestora semnifica acceptarea deplina si neconditionata a termenilor si conditiilor si a modificarilor operate.

17.2 In orice situatie in care utilizatorii au obiectiuni sau rezerve fata de oricare din prevederile din prezentul acord, utilizatorii au obligatia de a inceta imediat folosirea serviciilor noastre si a oricaror componente ale acestuia.

17.3 Litigiile decurgand din interpretarea si executarea prezentilor termeni si conditii, ce nu pot fi solutionate pe cale amiabila, pot fi supuse solutionarii instantei judecatoresti competente din jurisdictia inPaket International SRL.

Contact

SC inPaket International SRL
Aleea Cricovul Sarat nr.3, Bl.14
Sc.C, Ap.36, Cod Postal: 041534
Sector 4, Bucuresti, RO
Tel: +4 (0) 765.785.931
Email: contact@inpaket.ro
RC: J40/5882/2014; CUI: 33175955 atribut fiscal R
Cont: ING Bank - RO6INGB0000999904330204

Ultima actualizare: 05.01.2015


Transportatori

  • Autentificare
  • Inregistrare
  • Sfaturi Utile
  • Sesizari

Copyright ©2015 Toate drepturile rezervate inPaket International SRL
CIF: RO33175955 NORC: J40/5882/2014aplicatie transport

inPaket International SRL este inregistrata la ANSPDCP ca operator
de date cu caracter personal nr.35516
Copyright ©2015 Toate drepturile rezervate inPaket International SRL
CIF: RO33175955 NORC: J40/5882/2014aplicatie transport

inPaket International SRL este inregistrata la ANSPDCP ca operator
de date cu caracter personal nr.35516